Küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeşil dönüşümünü verimli bir şekilde gerçekleştirmelerine katkı sağlama amacıyla yenilenebilir enerji, kaynak verimliliği, atık yönetimi, döngüsel ekonomi vb. tematik alanlarda gerçekleştirilecek faaliyetleri destekleyen bir programdır. Program; “KOBİ’lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi” ve “Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi” olarak ikiye ayrılmaktadır. 30 Kasım 2024’e kadar geçerli, geri ödemesi proje bittikten 1 yıl sonra başlayan ve 6 taksitle tamamlanan bir fırsat programıdır
KOSGEB Girişimci Destek Programına Neden İhtiyaç Duyulur?
KOSGEB Girişimci Destek Programı, girişimcilerin iş kurma sürecindeki mali ve teknik zorlukları aşmalarına yardımcı olur. Yeni girişimciler, iş fikirlerini hayata geçirirken sermaye, bilgi ve deneyim eksiklikleri gibi çeşitli engellerle karşılaşırlar. Bu program, girişimcilere finansal destek, eğitim, danışmanlık ve rehberlik sunarak, iş kurma ve büyütme süreçlerini kolaylaştırır. Böylece, yenilikçi ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması teşvik edilir, istihdam yaratılır ve ülke ekonomisine katkı sağlanır.
KOSGEB Girişimci Destek Programı'ndan Kimler Yararlanabilir?
KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde faaliyet gösteren;
özellikle imalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, bilgi hizmet faaliyetleri, bilimsel araştırma ve geliştirme alanlarındaki gerçek kişi ve tüzel kişi statüsündeki şirketler yararlanabilir.
Bee Advise olarak tüm danışanlarımıza destek uygunluk kontrolü sağlamaktayız. Şirketinizin bu destekten yararlanıp yararlanamayacağına dair bilgi almak istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.
KOSGEB Girişimci Destek Programı İşletmelere Nasıl Katkı Sağlar?
1) KOBİ'lerin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi
Kuruluş Desteği
Gerçek Kişi Statüsündeki İşletmelere 10.000 ₺ (hibe)
Sermaye Şirketi Statüsündeki İşletmelere 20.000 ₺ (hibe)
Personel Giderleri Desteği
İşletmenin vergi mükellefiyetinin devam etmesi şartıyla iş kurma desteği başlangıç tarihinden itibaren 1. yıl birinci dönem, 2. yıl ikinci dönem ve 3. yıl üçüncü dönem olmak üzere;
İşletmede çalışan personelin tahakkuk eden prim gün sayılarının toplamı 360 ve üzeri olduğu her bir dönem için 1 aylık brüt asgari ücretin işverene toplam maliyet tutarı kadar destek sağlanır.
1) KOBİ'lerin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi
Personel Giderleri Desteği
1.500.000 ₺ Üst Limiti (%80 Geri Ödemeli)
Destek Oranı80%
Makine-Teçhizat ve Kalıp Giderleri Desteği
1.500.000 ₺ Üst Limiti (%80 Geri Ödemeli)
Destek Oranı80%
Yazılım Giderleri Desteği
1.500.000 ₺ Üst Limiti (%80 Geri Ödemeli)
Destek Oranı80%
Hizmet Alım Giderleri Desteği
1.500.000 ₺ Üst Limiti (%80 Geri Ödemeli)
Destek Oranı80%
KOSGEB Girişimci Destek Programı hakkında daha detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.
Geçtiğimiz Eylül Ayında; Ufuk Avrupa Programı, Water4All, ITEA 2024 Çağrısı ve TÜBİTAK 1501 2024 Yılının 1. Dönem Çağrı Sonuçları Açıklandı. Detaylar için bültenimizin devamına göz
Hayata geçirilecek iş fikirleri ve projeler için atılması gereken en mühim adımlardan olan “fizibilite raporu”u; iş fikrine/projeye ilişkin alınacak kararları bir çok yönden etkileyen belgedir.
Enflasyon Muhasebesi Nedir? Enflasyon muhasebesi, işletmelerin yüksek enflasyon dönemlerinde mali tablolarını enflasyonun etkilerinden arındırarak daha doğru ve gerçekçi bir şekilde yansıtmalarını sağlayan bir muhasebe yöntemidir.