2024 Ekim Ayında Neler Oldu?

LinkedIn
Twitter
Facebook
Geçtiğimiz Ekim ayında; Danışanımız Atak Cosmetics’in 2023 – 1. Dönem TÜBİTAK 1832 Sanayide Yeşil Dönüşüm Projemiz, Danışanımız ADLEMA Machine Technologies’in Abdi Ibrahim Pharmaceuticals ile birlikte yürüttüğü TÜBİTAK 1707 Siparişe Dayalı Ar-Ge Destek Programı Proje başvurumuz onaylandı. EIC Hızlandırıcı Başvuru Aracı Olan “Hızlı geçiş” (Fast Track to the EIC Accelerator) 2. Çağrısı ve TÜBİTAK 1707 Siparişe Dayalı Ar-Ge Destek Programı 2024 Yılı 3. Dönem çağrıları açıldı. TÜBİTAK 1832 Sanayide Yeşil Dönüşüm Çağrısı, KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı ve TÜBİTAK 1707 Siparişe Dayalı Ar-Ge Destek Programı 2024 – 2. Dönem Çağrısının başvuru sonuçları açıklandı. Detaylar bültenimizin devamında.

Ufuk Avrupa Programı CETPartnership 2024 Ortak Çağrısı Başvurulara Açıldı

1707 Siparişe Dayalı Ar-Ge Destek Programında, büyük ölçekli müşteri kuruluş’un gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanan çözüm önerilerinin, KOBİ’ler tarafından Ar-Ge faaliyetlerine dönüştürülerek ticarileşebilir çıktılara ulaşılması hedeflenmektedir.
Destek Programı, sanayi kuruluşları arasında finansman riskinin paylaşılmasına ve fikri sınai haklar üzerinde anlaşılmasına zemin hazırlamakta, proje yönetiminde görece daha deneyimli olan kuruluşların deneyimlerini KOBİ’lere aktarmasına imkân tanımaktadır. Programın üst limit, çağrı takvimi ve desteklenen giderler aşağıdaki gibidir:
Tedarikçi KOBİ için Destek Kalemleri;
– Personel Giderleri,
– Seyahat Giderleri,
– Yayın, Alım Giderleri,
– Malzeme ve Sarf Giderleri,
– Mali Müşavirlik Giderleri,
– Danışmanlık Giderleri,
– Hizmet Alım Giderleri,
– Alet, Teçhizat ve Yazılım Giderleri
Müşteri Kuruluşun Destek Kalemleri;
– Personel Giderleri,
– Yurt İçi Seyahat Giderleri
Programın Üst Limiti: 7.500.000₺
Çağrı Açılış Tarihi: 01 Ekim 2024
Çağrı Kapanış Tarihi: 30 Kasım 2024

EIC Hızlandırıcı Başvuru Aracı Olan “Hızlı Geçiş” (Fast Track to the EIC Accelerator) 2. Çağrısı Açıldı!

Avrupa Yenilik Konseyi (European Innovation Council – EIC) bünyesinde yer alan EIC Hızlandırıcı (Accelerator) programına, ölçeklenme potansiyeline haiz, yeni bir pazar oluşturma veya mevcut pazarı sarsma hedefine sahip, yenilikçi fikrini ortaya koymak isteyen KOBİ ve Start-up’lar başvuru yapabilmektedir.
Çağrının Başvuru Şartları;
– EIC Hızlandırıcı Programı başvuru şartlarını sağlıyor olmak: Avrupa Komisyonu nezdinde KOBİ statüsünde olunması ve proje önerilerinin en az THS 5 seviyesinde olması gerekmektedir.
– Başvuru tarihi itibarıyla son 2 yılda Eurostars 3 projesi tamamlamış veya işbirliğinin son 6 ayında olunması gerekmektedir. (4 Kasım 2021’den bu yana başarılı bir Eurostars 3 başvurusunda bulunan (Eurostars 3 projesini başarıyla tamamlamış veya son 6 ayında olan) şirketler başvuru yapabilmektedir.
Çağrı kapsamında firmalara sağlanacak destekler;
– EIC Hızlandırıcı Programı kapsamında aşağıdaki bileşenlerden oluşan karma finansman (hibe + sermaye yatırımı) sağlanmaktadır:

– Teknoloji hazırlık seviyesi 5-8 olan şirketler, 24 ay sürecek projeler için maksimum 2,5 milyon Avro (uygun proje maliyetlerinin %70’ine kadar) hibe alabilir.

– Teknoloji hazırlık seviyesi 9 olan şirketler, pazar erişimi için 500 bin ila 15 milyon Avro arasında doğrudan öz sermaye veya öz sermaye benzeri yatırım alabilir.
Çağrı Takvimi;
Çağrı Açılış Tarihi: 14 Ekim 2024
Çağrı Kapanış Tarihi: 8 Kasım 2024
Seçilenlere Çevrimiçi Mülakat Davetleri: 11-12 Aralık 2024

TÜBİTAK 1832 Sanayide Yeşil Dönüşüm 2023 Yılı 1. Dönem Çağrısının Sonuçları Açıklandı!

Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında açılan ve ülkemiz sanayisinin yeşil dönüşümüne destek vermeyi hedefleyen 1832 Sanayide Yeşil Dönüşüm 2023 Yılının 1. Döneminin Çağrı başvurularının sonuçları açıklandı.
Programa 165 proje başvurusu yapılmış olup 74 projenin desteklenmesine karar verildi. Desteklenmesine karar verilen projeler, ret kararı verilen projeler ve değerlendirme süreci devam eden projeler listesine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

TÜBİTAK 1707 Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri 2024 2. Dönem Çağrısının Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Programa 47 proje başvurusu yapılmış olup 34 projenin desteklenmesine karar verilmiştir. Ayrıca 2 projenin ise değerlendirme süreçleri devam etmektedir.

Bizden Haberler

🐝 Danışanımız Atak Cosmetics’in 2023 – 1. Dönem TÜBİTAK 1832 Sanayide Yeşil Dönüşüm Proje onayını ve ADLEMA Machine Technologies’in 🤝 Abdi Ibrahim Pharmaceuticals ile birlikte yürüttüğü TÜBİTAK 1707 Siparişe Dayalı Ar-Ge Destek Programı başvurumuzun onaylandı!
Daha fazlası için bizleri takip etmeyi unutmayın.
İlginizi Çekebilecek İçeriklerimiz
Scroll to Top